Η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΟΔΟΥΣΑ», βρίσκεται στο κόλπο της Γέρας στη Λέσβο, εγκατεστημένη σε ένα αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο της προβιομηχανικής περιόδου. Αποτελείται πλέον από σχεδόν 100 παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή. Κατά κύριο λόγο παράγει ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές.

Επιπλέον της τυποποίησης και εμπορίας του ελαιόλαδου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην μεταφορά καλλιεργητικής τεχνογνωσίας και καλών γεωργικών πρακτικών στα μέλη και μη μέλη του συνεταιρισμού. Η Εφαρμογή καινοτομιών, κοινών πρωτοκόλλων καλλιέργειας και κοινής χρήσης εξειδικευμένου εξοπλισμού είναι ανάμεσα στους σκοπούς του συνεταιρισμού.

Για τη «ΜΟΔΟΥΣΑ» ο συνεταιρισμός είναι εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Στις εγκαταστάσεις της φιλοξενούνται αρκετά συχνά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις της περιοχής όπως τοπικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ημερίδες κα. Σε μόνιμη βάση φιλοξενούνται άλλοι τοπικοί φορείς όπως αθλητικά σωματεία και το τοπικό κλιμάκιο της εθελοντικής δασοπροστασίας.

Τα μέλη της αναλαμβάνουν πολύ συχνά πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού και τοπικού χαρακτήρα. Παράλληλα τρέχουν μόνιμες συνέργειες με άλλους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι διαθέτουν τα προιόντα τους μέσω του συνεταιρισμού ή στο πρατήριο του συνεταιρισμού. Στο πρατήριο διατίθενται επίσης προϊόντα από άλλους συνεταιρισμούς του Β. Αιγαίου, ως μέρος ενός ευρύτερου δικτύου.

 


Επικοινωνία

http://www.modousa.gr/

https://www.facebook.com/Modousa

 

Νέα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μοδούσα», Γέρα Λέσβου, 2021